Fler unga startar företag

Idag är det allt fler ungdomar som blir lockade av att starta eget. Känslan av att välja sina timmar själv och bestämma över sig själv är nog väldigt frestande. Moderna valutor som Bitcoins och spelvalutor lockar ofta till ekonomirelaterade intressen. Att starta företag som ung är precis som att starta företag vid vilken ålder som helst: antingen lyckas man eller inte. För unga finns däremot mycket stöd och hjälp att få. Det finns en åldersgräns på 16 år för att få starta företag, är man i den åldern så krävs det även sina föräldrars eller förmyndares tillstånd.

Förberedande arbete

Det går inte att starta företag hur som helst. Först och främst måste man ha en affärsidé:

•    Vilken vara eller tjänst ska säljas?
•    Vem ska köpa varan eller tjänsten?
•    Hur ser marknaden ut?
•    Vad finns det för fördelar och nackdelar jämfört med dina konkurrenter?

Utöver affärsidén måste du ha en budget. Finns ingen budget så vet du inte hur du ska klara av utgifterna eller hur du ska försörja dig.

Startbudget: I startbudgeten kan du göra en kostnadsberäkning för vilka kostnader som behövs för att starta företaget. Det kan handla om investeringar i maskiner exempelvis.

Likviditetsbudget: I den här budgeten räknas in- och utbetalningar varje månad för att se vilken likviditet som behövs i företaget. Så att du har pengar när fakturor och andra utgifter ska betalas.

Resultatbudget: Beräkna företagets lönsamhet. Det är en uppskattning över tänkbara intäkter och kostnader minst ett år framåt i tiden.

Allt med ekonomin kan vara krångligt och krävande. När du väl har startat ditt företag så kommer du vilja spendera så mycket tid som möjligt med kärnverksamheten vilket inte ger mycket tid över till bokföring och liknande. Många företagare tar hjälp av en redovisningskonsult som kan hjälpa dem med redovisningen. För att hitta en redovisningskonsult eller revisor kan man enkelt ta kontakt med Offert Revisor så slipper man tänka på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *