Beställa matkasse, bra eller dåligt för ekonimin?

Under de senaste åren har matkasseindustrin verkligen exploderat. Det syns både i TV, tidningar och gammal hederlig reklam. Linas Matkasse är det företag som gjort sitt namn mest känt men det finns ett 20-tal fler matkasseföretag som gör precis samma sak.

LKT-246x300När du beställer en matkasse får du hemlevererat mat för en hel vecka. Du behöver dock ha basvaror hemma som olja, kryddor och liknande saker. Till matkassen kommer det även en bok med recept du kan laga med varorna du får men det går såklart bra att köra på känsla.
Skönt kan man tycka. Nu slipper jag gå till affären och trängas, köa och bära hem tunga matvaror , men hur ekonomiskt är det egentligen?
Priset på en matkasse ligger på ca 600-900 kr vilken är betydligt mer än vad du betalat för varorna i butik. Det man får överväga är hur mycket mer värt det känns att slippa gå och handla. Det positiva är att man får varierade varor och på så sätt utökar sin matlagningskunskap.

Det finns en bra sida som listar alla matkassar och erbjuder rabattkoder samt kampanjpris på olika kassar. Du kan hitta den bästa matkassen hos Allt om Matkassar och du kan gå till hemsidan genom länken. De erbjuder matkassar till från olika leverantlörer till kampanjpris.

Det man kan göra är att prova en matkasse till ett rabatterat pris. Detta erbjuder nästan alla matkasseföretag. Då kan man beställa en kasse för ca 300 kr vilket då blir mer ekonomiskt hållbart.