Sundsvall

I Sundsvall finns det flera olika verksamheter som jobbar för att unga ska ha det bra. Är det något du känner att du vill prata eller fråga om – tveka inte att höra av dig. Oavsett vad det är som bekymrar dig, finns det alltid möjlighet att få råd, stöd eller hjälp.
Fritidsgårdar
Rådgivningsbyrån – RÅBA
Skolkuratorer
Ungdomsmottagningen
Socialtjänsten

Fritidsgårdar
Fritidsgårdarnas personal är vuxna i din närhet som du kan vända dig till för råd och stöd. Om de inte kan hjälpa dig så kan de hjälpa dig med att hitta en andra personer som vet råd. I Sundsvall finns 13 fritid- & föreningsgårdar. Fritidsgårdarna finns både i centrala delen av stan och i ytterområdena.

I länken nedan hittar du en lista över fritidsgårdarna i Sundsvall och dess personal: www.ungisundsvall.se – Fritidsgårdar

Rådgivningsbyrån – RÅBA
Rådgivningsbyrån i alkohol- och narkotikafrågor erbjuder hjälp till enskilda personer och till familjer. På RÅBA kan man vara anonym eftersom de har sekretess. Om du har frågor eller vill boka tid, ring oss!

Mona Edlund 060 – 19 22 87
Torbjörn Westergren 060 – 19 21 73
Åke Wågström 060-19 21 27

Skolkuratorer
Skolkuratorerna finns till för alla elever inom grund- och gymnasieskolan. Till skolans kurator kan du vända dig med allt från små till stora problem. Varje skola har en egen kurator och du hittar respektive skolas kurator i länken nedan.
www.sundsvall.se – skolkuratorer

Ungdomsmottagningen
Ungdomsmottagningen i Sundsvall är öppen för både killar och tjejer. På ungdomsmottagningen kan du prata om det mesta. Inga frågor och problem är för stora eller för små. Vi lyssnar och tar dig på allvar. Hos oss arbetar barnmorskor, kurator, läkare och en undersköterska.
Vi finns i lokaler i anslutning till Stora torget i Sundsvalls centrum.

Telefon: 060-61 93 53.
För öppettider och mer information om ungdomsmottagningen, se länken nedan:
www.lvn.se – ungdomsmottagningen

Socialtjänsten
Inom socialtjänsten finns flera verksamheter som kan ge dig råd om hur du kan hantera olika problem. Om du är bekymrad över dina egna eller någon annans alkohol- eller drogvanor och känner att du inte riktigt vet hur du ska hantera det ska du inte tveka att söka hjälp. Ingen vinner på att vänta med att ta steget att söka hjälp!

Enheten för ungdomsstöd
Undrar du över något som rör alkohol- eller drogvanor? På enheten för ungdomsstöd kan du vända dig till Anders Fagerblom.

Anders Fagerblom
Telefon: 060-19 22 14
e-mail: [email protected]

Via fältgruppen (faltgruppen) på Lunarstorm kan du också ställa frågor och få råd och tips!