Kramfors

I Kramfors finns det flera olika verksamheter som jobbar för att unga ska ha det bra. Är det något du känner att du vill prata eller fråga om – tveka inte att höra av dig. Oavsett vad det är som bekymrar dig, finns det alltid möjlighet att få råd, stöd eller hjälp.
Elevhälsan
Ungdomsmottagningen FREJAS
Polisen
Socialtjänsten

Elevhälsan
Elevhälsan är till för dig som elev på grund- och gymnasieskola och här kan du bland andra få kontakt med din skolsyster eller kurator. Elevhälsan finns nära dig i din vardag. Inga frågor och problem är för stora eller för små. Vi lyssnar och tar dig på allvar.
Mer information och kontakt kommer när höstterminen startar och vi på elevhälsan är tillbaka. Fram till dess finner du mer information via respektive skolas hemsida:
www.kramfors.se – Elevhälsan

Ungdomsmottagningen FREJAS
Frejas är öppet för både killar och tjejer till och med du fyller 25 år. Hit kan du vända dig när du behöver någon att prata med om livet, sex, preventivmedel, partners, kompisar med mera.

Ungdomsmottagningen har tystnadsplikt och alla besök är gratis. Frejas har öppet alla skollov.
Via denna länk finns mer information om sommarens öppettider och vad ungdomsmottagningens barnmorska, kurator, läkare och undersköterska kan hjälpa dig med.
www.lvn.se – FREJAS

Polisen
Polisen finns för alla! Polisen finns för att skydda, hjälpa och ställa till rätta. Att reagera och agera om du ser någon som mår dåligt är friskt. Att ta ställning konkret är alltid det bästa, både för dig och för andra. Ett sätt att hjälpa dig eller andra kan vara att kontakta polisen, du får vara anonym om det känns bäst.

Rune Lindström, Kriminalinspektör, Kramfors
Telefon: 0612-844 40
Kramfors närpolis hemsida: www.polisen.se

Socialtjänsten
Inom socialtjänsten finns flera funktioner som kan hjälpa dig med tips och råd hur du ska göra om du funderar över dina egna, kompisars eller någon annans alkohol- och narkotikavanor. Du kan vara anonym.

Telefon: 0612-80206